Handelskade

Locatie
Rijswijk

Kavel

Aan de Handelskade in Rijswijk ligt een oude garage, die over een paar jaar een nieuw bestaan krijgt als innovatieve mobiliteitshub. In de vernieuwde garage, met ongeveer 260 parkeerplaatsen, zal alles draaien duurzaamheid.

Garage zorgt voor minder verkeersdrukte

Toekomstige bewoners van nieuwbouwprojecten in het Havenkwartier kunnen er straks hun auto’s parkeren, maar de garage zal ook een grote rol spelen als aanbieder van deelvervoer. Bewoners van het Havenkwartier en ondernemers uit het Middengebied Plaspoelpolder zullen er auto’s, scooters en fietsen kunnen lenen en stallen. Dat zal zorgen voor minder verkeersdrukte, omdat binnenkomend verkeer door de garage zal worden ‘afgevangen’.

Niet alleen het deelvervoer maakt de toekomstige mobiliteitshub duurzaam. Opgevangen regenwater zal vertraagd worden afgevoerd, er komt een ‘groene’ gevel en de garage krijgt laadpalen. Zonnepanelen zullen zorgen voor duurzame energie die in elektrische (deel)auto’s kan worden opgeslagen.

Rol IPP Haaglanden

De garage is aangekocht door IPP Haaglanden, de gemeente Rijswijk, NU Projectontwikkeling en investeerder Mark van Franck. Rond 2025 – als de eerste nieuwbouwprojecten in het Havengebied zullen zijn opgeleverd – zal de mobiliteitshub klaar zijn.

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op. We staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Handelskade

Locatie
Rijswijk

Handelskade

Rijswijk